Mere prajite cu nuca si caramel

de Miha in Dulciuri, 30 Ian 2010 | 9033 vizualizari

 

Un desert foarte usor de facut si dupa care veti avea privirea vinovata a celui ce-a mancat prea mult. :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 g iaurt
  • 3 linguri unt topit
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru sosul caramel:
  • 50 g unt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
  • 4 mere
  • nuci taiate bucati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere prajite cu nuca si caramel:

Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane.

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Sosul caramel:

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele le curatam si le scoatem cotoarele. Le taiem felii cam de 1 cm grosime. In functie de cat sunt de dulci presaram sau nu cu zahar, apoi cu scortisoara.

Compozitia pentru aluat o punem intr-o farfurie si tavalim feliile de mar pe ambele parti. Le punem la prajit intr-o tava de teflon unsa cu putin ulei.

Se scot pe un servet absorbant daca este nevoie, dupa care se stopesc cu sosul caramel din belsug si se presara cu nuca bucati (rupta cu mana).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere prajite cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adnas54 1

16.02.2010, 23:36

la cum arata, fara sa citesti numele retetei,te astepti la cu totul altceva. Grozava idee, din merele noastre, ce minuni ai scos....

Miha 1

17.02.2010, 00:14

Foarte bune. Ma rog, noua ne-au placut tare mult.

elena1988 1

12.02.2011, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane